Trifle med rulltårta och marsansås

Trifle med rulltårta och marsansås
Foto: TV4

Trifle med rulltårta och marsansås

Av: Greta - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Comfort food när den är som bäst, tycker Greta.

Gretas vintips: Cremant de Bourgogne

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 rulltårta med hallonsylt
  • 4 msk sherry
  • 2 dl marsansås
  • 1 dl färska hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • en näve hasselnötter
  • 25 g mjölkchoklad

Jordgubbsgelé

  • 1,5 dl jordgubbssaft
  • 1 förp snabbgelatin

Gör så här

  1. Jorgubbsgelé Blanda 1,5 dl outspädd jordgubbssaft med en påse snabbgelatin.
  2. Trifle Skär rulltårtan i skivor och lägg en skiva i botten på ett genomskinligt cylinderformat glas, häll 1 msk sherry över varje bit.
  3. Lägg några hallon på varje bit och slå jordgubbsblandningen över.
  4. Ställ in glasen i kylskåpet och låt stå i ca 1 timme eller tills gelén har stelnat.
  5. Blanda marsansåsen enligt anvisningarna på förpackningen och vispa grädden lätt.
  6. Häll marsansåsen och sedan grädden över den stelnade gelén.
  7. Garnera med hackad choklad och hackade nötter.
  8. Servera när det passar!