Kalvkotletter med marinerad zucchini

Kalvkotletter med marinerad zucchini
Foto: tv4

Kalvkotletter med marinerad zucchini

Av: Giovanna - Vasa

Från: Halv åtta hos mig

30 ingredienser

20 min (+ marinad över natten)

Kalvkotlett med marinerad zucchini som serveras med honungsglaserade lökar samt svamp-, citron- och marsalavinsås. Du behöver tre stekpannor. Zucchinin ska helst marineras över natten!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
2365 Barbera d'Alba Luigi Voghera

Ingredienser

portioner

Kotletter

  • 12 kotletter av kalv
  • vetemjöl, till panering
  • smör
  • olivolja

Svampsås

  • 250 g champinjoner (eller annan skogssvamp)
  • persilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk torrt vitt vin
  • salt
  • peppar

Citronsås

  • 100 g vitt vin
  • 2 citroner
  • salt
  • peppar
  • 3 msk olivolja
  • 0,75 dl vatten

Marsalavinsås

  • 1,5 dl marsalavin
  • salt
  • peppar
  • vetemjöl, till redning

Marinerad zucchini

  • 6-8 zucchini
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • färsk mynta
  • 8-10 msk olivolja

Honungsglaserade lökar

  • 8 silverlökar
  • 2-3 msk honung
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Gör så här

Kotletter

  1. Banka ut kotletterna till lövbiffar. Vänd kotletterna i vetemjöl.
  2. Stek fyra kotletter i vardera pannan i smör och olivolja.
  3. Sätt kotletterna åt sidan i en separat form. Använd de tre stekpannorna till såserna (svampsås och citronsås).

Svampsås

  1. Skär svampen i små bitar, fräs den i olja i stekpanna nr 1 (där du stekt kotletterna), tillsätt vitlök
  2. när svampen är mjuk, häll på vitt vin, låt sjuda under lock ca 10 min.
  3. Smaksätt med salt och peppar och låt såsen ytterligare sjuda under lock ca 10 minuter. Om såsen blir för torr, tillsätt buljong upplöst i ca 1 dl vatten.

Citronsås

  1. Pressa citronen. Häll citronsaften i stekpannan nr 2, (där du stekt kotletterna). Tillsätt vitt vin och smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda tills den fått en krämig konsistens.

Marsalavinsås

  1. Häll marsalavin i stekpanna nr 3, smaksätt med salt och peppar, låt sjuda. Red med vetemjöl och vatten.

Marinerade zucchini

  1. Skiva zucchini i ca 5 mm tunna skivor.
  2. Stek dem i olivoljan tills de blir gyllenbruna.
  3. Varva zucchiniringarna i en skål med skivad vitlök, mynta, och salt. Droppa över vitvinsvinäger på varje varv. Pressa skivorna med en tallrik, låt stå i kylskåp över natten innan servering

Honungsglaserade lökar

  1. Skala silverlökarna, fräs dem i pannan med olja och smör. Tillsätt honung.