Helenes läckra gourmétmix av frukt och bär

Helenes läckra gourmétmix av frukt och bär
Foto: TV4

Helenes läckra gourmétmix av frukt och bär

Av: Ewa Lundh Kojola

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

30 min

Desseten med kesella och bär avrundas med ett litet glas dessertvin.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Moscatel de Setúbal, 8011-01, serveras vid 12 grader, pris:61 kr

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl kesella gourmét (10 % fett)
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g persikohalvor i sockerlag
  • 150 g hallon
  • 4 runda rån till garnering

Gör så här

  1. Gourmetmix: Häll vispgrädden, sockret och vaniljsockret i en bunke. Vispa grädden och vänd ner kesellan i bunken. Hacka persikohalvorna, varva persikor, grädde, hallon och grädde i ett glas. Stick i ett runt rån!