Grillad sparris med getost

Grillad sparris med getost
Foto: TV4

Grillad sparris med getost

Av: Efrem - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

En vegetarisk förrätt med grön sparris, getost, salvia och en aning honung.

Dryck: André Clouet Grande Réserve

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g sparris
  • 1 kruka salvia
  • 1 tsk olivolja
  • 100 g getost, fast
  • 1 msk honung
  • salt
  • peppar
  • 8-10 små träspett, blötlägges innan användning
  • 1 röd paprika, finhackad

Gör så här

  1. Ta bort den nedre träiga delen av sparrisen. Dela resten i två ungefär lika stora bitar.
  2. Trä sparrisen på grillspetten, med ett sparrisblad emellan varje sparrisbit.
  3. Pensla med olivolja, strö över en aning salt och peppar.
  4. Grilla totalt 10 minuter.
  5. Lägg på en skiva getost som får smälta ner över den varma sparrisen när tre minuter återstår av grilltiden.
  6. Servera varmt på fat. Ringla över lite honung och dekorera med lite hackad paprika över osten