Vispa grädde och vaniljsocker relativt hårt. Se upp så det inte blir smör.
Vispa äggulor och florsocker för sig tills det blir "vitt".
Rör ihop allt, inkl en skvätt punch, försiktigt så luften stannar kvar.
Häll upp i lämplig form/lämpliga formar. Ställ i frysen några timmar.
Fuego espanol
Pressa saften ur apelsiner och citron, men spara en skiva av varje till stekningen.
Värm upp apelsin- och citronsaften på stekjärn tillsammans med socker och apelsin- och citronskivorna. Lägg på bananerna när sockret smält.
Låt småputtra lite och ös bananerna ofta med sockerlagen. Tillsätt bananlikören. När bananerna är nästan färdiga, tillsätt cognac och bränn av. Var inte under spisfläkten.
Lägg upp bananerna på var sin tallrik. Tillsätt grädden till sockerlagen och reducera.
Fördela lagen på bananerna och servera tillsammans med glassen, som bör ha stått en stund i rumstemperatur.