Färska frukter gratinerade med kokos och ingefära

Färska frukter gratinerade med kokos och ingefära
Foto: TV4

Färska frukter gratinerade med kokos och ingefära

Av: Birgitta - Gran Canaria

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

15 min

Testa en ny variant på gino, utan vit choklad. Ananas, kiwi, banan och jordgubbar i ingefärsspetsad limesaft, gratinerade med kokos och råsocker.

Dryck
Vatten, ett sött vin, till exempel en sherry eller sauternes. Eller samma vita vin som till för- och huvudrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Färsk frukt

  • 0,5 färsk ananas, skalad, skuren och hackad i små bitar
  • 2 kiwis, skalade och skivade
  • 2 bananer, skalade och skivade
  • 0,5 l jordgubbar, sköljda och delade i klyftor

Lime- och ingefärsblandning

  • 3 cm ingefära, skalad och fint riven
  • 1 limefrukt, rivet skal och saft

Sockerblandning

  • 6 msk rörsocker
  • 1,5 dl riven kokos
  • 0,5 l vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill, 200 grader. Lägg frukten i en ugnssäker form, häll sakta lime- och ingefärsblandningen över all frukt, strö ut sockerblandningen överst. Grilla i ugn tills ytan börjar bli gyllenbrun.
  2. Servera desserten varm med vaniljglass.