Kapprock på hälleflundrafilé

POPULÄRT
Kapprock på hälleflundrafilé
Foto: TV4

Kapprock på hälleflundrafilé

Av: Barbro - Örebro

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

40 min

Hälleflundra i kapprock (i paket) med en sås av crème fraiche, rom och kräftor.

Till Kapprock serverar jag Meursault från Côte de Beaune i Frankrike, nr 12677 på Systembolaget.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kapprock

  • bakplåtspapper, att baka i, häftapparat eller gem att försluta med
  • 1 morot, skivad
  • 1 gul paprika, hackad (medelstora bitar)
  • 1 broccoli, liten, hackad
  • fänkål, tunt skivad
  • tunt skivad purjolök
  • 4 hälleflundrafiléer [ca 150 g/st]
  • 1 msk citronpeppar
  • 2 msk flingsalt
  • 4 msk smör
  • 1 kruka färsk timjan

Sås

  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g kräftstjärt
  • 80 g stenbitsrom

potatis

  • 10-12 potatisar
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Skala och skiva moroten, hacka gul paprika och broccoli, skiva fänkål och purjolök och fördela detta i mitten på 4 bakplåtspapper. Salta och peppra fisken på båda sidor och lägg den ovanpå grönsakerna. Lägg en matsked smör på toppen och en rejäl kvist med färsk timjan.
  2. Vik först ihop de båda långsidorna över fisken och häfta ihop med en häftapparat eller ett gem, sedan viker man ihop sidorna som ett paket och häftar även där. Så långt kan man förbereda. Ställ svalt tills det ska in i ugnen. Grädda 20 minuter på 200 grader.
  3. Lägg kräftstjärtarna i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda samman crème fraiche, stenbitsrom och kräftstjärtar och lägg upp i en skål.
  4. Koka potatisen mjuk i saltat vatten ca 30 minuter pressa den sedan i en potatispress och servera till fiskpaketen. Man öppnar paketen och lägger pressad potatis och sås i paketet när man äter, så man får alla droppar av smör och arom med sig.