Nobelvaniljparfait

Nobelvaniljparfait
Foto: TV4

Nobelvaniljparfait

Av: Anna-Karin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Nobelvaniljparfait med glödbakad rabarber och vit choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

Vaniljparfait

  • 4 äggulor
  • 4-5 msk florsocker, siktat
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång

Glödbakad rabarber med vit choklad

  • 500 g rabarber
  • 2 tsk malen kanel
  • 4 tsk potatismjöl
  • 7 msk strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 80 g vit bakchoklad

Gör så här

Vaniljparfait

  1. Vispa äggulorna med florsockret tills gulorna blir ljusa. Blanda med vispad grädde samt den urgröpta vaniljstången som blandats ut i en knapp matsked strösocker. Ställ in i frysen i ca fyra timmar. Ta ut ungefär en kvart innan servering.

Glödbakad rabarber

  1. Skiva rabarbern i cm-breda slantar. Blanda samman de torra ingredienserna med urgröpt vaniljstång och rabarbern.
  2. Lägg i foliepaket med dubbla lager, slut paketet och placera i glöden cirka 10 minuter.
  3. Öppna paketet och blanda i den vita chokladen som smälter samman med rabarbern. Låt svalna. Servera med tomtebloss!