Norrlandstoast med hjortronsylt

Norrlandstoast med hjortronsylt
Foto: TV4

Norrlandstoast med hjortronsylt

Av: Anna - Umeå

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 min

Tunnbröd med rökt renkött, pepparrotskräm och smält västerbottensost. Serveras med sallad och hjortronsylt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Norrlandstoast

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 0,67 förp pepparrotsvisp
  • 150 g rökt renkött
  • 0,5 krm salt
  • peppar
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 4 tunnbröd (runda)
  • 4 msk hjortronsylt
  • 1 rödlök
  • 1-2 tsk balsamvinäger
  • 150 g salladsmix

Gör så här

  1. Rör ihop crème fraiche, pepparrotsvisp, majonnäs, renköttet som är hackat i små bitar, salt och peppar i en bunke.
  2. Ta fyra stycken runda vita tunnbröd (ex. runda björn) och lägg på en plåt. Lägg röra på bröden och toppa med riven västerbottensost, ca 0,5 dl på varje bröd.
  3. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter på 220 grader.
  4. Skiva löken tunt och blanda med salladen. Häll balsamico över salladen och blanda. Servera den varma toasten med en klick hjortronsylt och sallad.