Biskvikross med hallon och konjak

Biskvikross med hallon och konjak
Foto: TV4

Biskvikross med hallon och konjak

Av: Anita - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

15 m

Enkel dessert med biskvier och tinade hallon och grädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • biskvier
  • 450 g frysta hallon (ekologiska)
  • 3 msk cognac
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • färsk citronmeliss, till garnering

Gör så här

  1. Krossa biskvierna grovt i mortel, lägg i portionsskålar. Stänk över konjaken. Lägg över de halvtinade (kalla) hallonen. Vispa grädden och blanda ner socker.
  2. Lägg en klick grädde på kakan. Dekorera med en kvist citronmeliss.