Marängtårta med pärongrädde

Marängtårta med pärongrädde
Foto: TV4

Marängtårta med pärongrädde

Av: Angela - Söderhamn

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

40 min

Marängbakelser med grädde, päronsylt och konserverade päronhalvor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Till denna sötare efterrätt rekommenderas La Salle Muscat NV som har en rik doft av honung och tropiska frukter. Söt men välbalanserad smak med inslag av citrus, nektar och tropisk frukt som kommer gifta sig fint med marängtårtan och den spännande pärongrädden.
Art.nr: 2554 Ursprung: USA

Ingredienser

portioner

smet

  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör, smält
  • 5 msk mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 tsk bakpulver

maräng

  • 3 äggvitor
  • 3 dl strösocker

pärongrädde

  • 5 dl grädde
  • 2 dl päronsylt
  • 4 konserverade päronhalvor

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulorna och sockret (1 dl) poröst. Tillsätt smör, mjölk, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ihop.
  2. Klicka ut åtta runda bottnar i önskad storlek på en bakpappersklädd plåt.
  3. Vispa sen äggvitorna hårt, och rör sedan försiktigt ner sockret (3 dl). Bred ut marängen över bottnarna på plåten.
  4. Grädda på 175 grader ca 15-20 minuter.
  5. När marängbottnarna är klara låter du dem svalna.
  6. Vispa grädden och blanda med päronsylten.
  7. Hacka de konserverade päronhalvorna, inte alltför fint, och blanda ned dem i grädden.
  8. Lägg upp en botten på en assiett, häll pärongrädden ovanpå och bred ut över hela. Lägg sedan nästa botten ovanpå, så marängen kommer uppåt. Gör lika med alla fyra små marängtårtorna.
  9. Klart att servera.