Ravioli fylld med lax serveras med dilldipp

koket.se
Ravioli fylld med lax serveras med dilldipp

Ravioli fylld med lax serveras med dilldipp

Av: Adrian - Varberg

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1,5 h

Hemgjord ravioli fylls med kallrökt lax och doppas i krämig dilldipp.

**Dryck
**Ruppertsberger Nussbien Riesling
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Adrian - Varberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pastadeg

  • 1 dl durumvetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vatten

Raviolifyllning

  • 200 g kallrökt lax

Dilldipp

  • 4 dl crème fraîche
  • 1 kruka färsk dill
  • 2-4 msk majonnäs
  • 1 citron
  • salt
  • svartpeppar

Kokning

  • 1-2 msk olivolja
  • 2-3 tsk salt

Garnering

  • 4 skivor citron
  • 8 kvistar dill

Gör så här

  1. Pastadeg
  2. Blanda vetemjölet och durumvetemjölet i en bunke. Gräv försiktigt en liten grop i blandningen med handen och kläck i ett ägg. Tillsätt oljan och vattnet ovanpå ägget. Blanda runt ingredienserna med en gaffel tills degen liknar en smuldeg.
  3. Knåda därefter degen med handen till en rund boll och häll ut på ett bord. Knåda degen ytterligare med handen tills vätskan fördelats sig jämt så att degen varken är för torr eller blöt. Är degen för torr (degen spricker) tillsätt lite vatten, är degen för blöt (degen klibbar) tillsätt mer mjöl. Vira in degen i plastfolie och ställ in i kylen. Låt degen vila i ca en timme.
  4. Dilldipp
  5. Häll crème fraiche i en skål och rör runt med en sked. Bryt av åtta dillkvistar och spara dem för garnering. Hacka resten av dillen och blanda i crème fraichen. Tillsätt majonnäs, citron, salt och svartpeppar efter smak. Låt dippen stå täckt med plast i kylen minst en timme före servering, ju längre desto bättre. Glöm inte att röra om dippen noggrant innan servering.
  6. Ravioli
  7. Skär ca 1,5 centimeter av pastadegen och kavla den tunn. Bre ut degen över ravioliformen, lägg i lax till kanten och avsluta med ännu en utkavlad pastadegbit. Kavla över ravioliformen så att restbitarna släpper. Upprepa dessa steg tills pastadegen är slut. Tänk på att restbitarna kan återanvändas.
  8. Lägg raviolibitarna en och en, tänk på att om de ligger i en hög så kommer de att fastna i varandra och sedan gå sönder. När all deg är slut, koka raviolin i ca 4 minuter i en kastrull med mycket vatten, 2-3 tsk salt och 1-2 msk olivolja.