Chokladlasagne med jordgubbssylt

50 min
12
Spela video Chokladlasagne med jordgubbssylt
Foto: TV4

Lasagne på dessertvis - chokladkaka fylld med grädde och jordgubbssylt. Toppas med smält vit choklad.

Dryck
Kaffe eller te
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

5 november 2014
50 min
12

Du behöver

Italiensk chokladkaka

  • 125 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 3,3 dl vispgrädde
  • 5 msk jordgubbssylt
  • 2 tsk vaniljsocker

Topping

  • 200 g vit blockchoklad

Gör så här

  1. Italiensk chokladkaka
    Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret i en gryta, blanda i sockret och rör tills det löser sig. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål. Sikta ner det i äggsmeten. Blanda väl.
  2. Häll smeten i en smord och bröad bakform, gärna avlång. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite krämig i mitten när den tas ut.
  3. Fyllning
    Vispa grädde och vaniljsockret tills grädden nästan är helt vispad. Häll sedan i jordgubbssylten och vispa lite till så att grädden blir rätt hård. Ställ sedan blandningen i kylen.
  4. Färdigställning
    Dela kakan i lagom stora bitar. Dela de sedan ännu en gång på mitten och tillsätt jordgubbsgrädden. Toppa sedan först med smält choklad och med lite riven choklad.
Kommentera receptet

Fler goda recept