Halstrad röding med sparrissallad på örter, olivolja och kapris

Fredrik Eriksson ny

Halstrad röding med sparrissallad på örter, olivolja och kapris

11 ingredienser

30 m

Fräsch och lätt rätt på halstrad röding som serveras med en sallad med marinerad och halstrad sparris, kapris, citron och krutonger.

Ingredienser

portioner
  • 400-500 g rödingfilé
  • 1 kg sparris (eller så mycket som ni önskar)
  • 1 citron
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 förp marhesallad
  • 2 färsk basilika (eller körvel)
  • kapris
  • olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Putsa sparrisen ner mot botten av sparrisen, är det tunna skal behöver de inte skalas.
  2. Hyvla sparrisen på mandolin men spara knopparna.
  3. Marinera den tunna sparrisen i lite salt, olivolja och lite citronsaft.
  4. Stek knopparna i olivolja på låg temperatur så de får lite färg och behåller sitt krisp, ca 3 minuter. Salta.
  5. Riv brödet och stek det i olivoljan med fints skivad vitlök gyllenbrun ca 5 minuter på låg temperatur.
  6. Halstra röding filen på skinnsidan i pannan med lite olivolja och lite salt. Låt skinnet bli krispigt och låt fisken behåller sin råa kärna.
  7. Servera fisken med skinnet kvar.
  8. Blanda marchesallad, basilika, den marinerade sparrisen, den halstrade sparrisen och kapris.
  9. Lägg upp på tallrik med krutongerna över och servera rödingen vid sidan. Riv lite citronskal över.