Halstrad röding med betcarpaccio, basilika och sardellvinägrette

1 röst

Halstrad röding serveras på en bädd av tunt skurna gul- och polkabetor tillsammans med sardellvinägrette, basilika och crème fraiche.

Visa mer

Du behöver

  • 200 g röding
  • 4 kokta gulbetor
  • 4 kokta polkabetor
  • 1 kruka basilika
  • ca 100 g machésallad
  • 2 msk kapris
  • 1 dl crème fraiche

Vinägrette

  • 4 sardellfiléer, finhackade/mosade
  • 1 msk sardellpasta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron, saften och finrivet skal
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva betorna tunt och lägg ut dem på fatet, varva med machesallad och strö lite kapris över.
  2. Blanda ihop vinägretten. Rippla över salladen.
  3. Salta och peppra rödingen och halstra i torr panna ca 1 min på var sida salt.
  4. Lägg rödingen på salladen och klicka ut crème fraiche och basilika.
31 augusti 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept