• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Halstrad lax med sparris- och mandelcrème

Halstrad lax med sparris- och mandelcrème
Zeta ny logga
Zeta ny logga

Halstrad lax med sparris- och mandelcrème

5 steg att laga

12 ingredienser

Laxbitar med rostad potatis och primörer smakar ljuvligt och är enkelt och snabbt att laga. Tillsammans med crème av sparris och mandel får rätten en härlig smakkombination.

Zeta Crème av sparris och mandel

Zeta Crème av sparris och mandel är gjord av grön sparris rörd till en crème tillsammans med mandel och Grana Padano-ost.

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 6 knippmorötter
  • 150 g brytbönor (eller haricots verts)
  • 12 gröna sparrisar
  • 6 salladslökar
  • 600 g laxfilé
  • 2 msk Zeta vitvinsvinäger
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • dill
  • 1 burk Zeta Crème av sparris och mandel
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatis och morötter väl i vatten, skala morötterna och dela dem på längden om du vill.
  2. Lägg på en plåt eller i en form, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen i 25 minuter. Ansa bönor, skär bort den nedre träiga delen av sparrisen, skala den om du vill. Ansa salladslöken.
  3. Vänd bönor, sparris och salladslök i lite olivolja. Lägg dem tillsammans med rotsakerna på plåten när det gott 25 minuter. Låt stå i ugnen i ytterligare 20 minuter.
  4. Skär laxen i kuber 2×2 centimeter. Halstra dem runt om i 3-4 minuter en het stekpanna med lite olivolja, salta och peppra.
  5. Salta och peppra grönsakerna, stänk över vinäger, strö över gräslök och garnera med dill. Servera till laxen. Klicka på krämen och servera gärna extra vid sidan om.