I samarbete med Abba

Halstrad lax med rostade rotfrukter & örtsås

1 röst
30 m
4
Abba halstrad lax
Foto: Abba

Bjud på en smakrik lax med rostade rotfrukter, spenat och en smarrig, fräsch örtsås. Servera med matvete, quinoa eller couscous.

Är du sugen på fler goda laxrecept? Prova:
Lax i ugn på smördegsbädd
Laxsoppa med kokosmjölk & chili
Lyxig laxsoppa med tomat, rotfrukter och saffran

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé, färsk eller tinad
  • 400 g rotfrukter som ex. morötter, palsternacka eller selleri
  • 30 g babyspenat
  • 50 g smör, osaltat
  • salt o peppar
  • 1 dl olja

Sås

  • 1 förp crème fraiche
  • Färska örter (gräslök, dill eller persilja)
  • salt o peppar

Gör så här

  1. Dela laxen i fyra lika stora bitar. Stek fisken i en panna med smör och lite olja, på alla sidor. Salt och peppra lätt.
  2. Skala och skär ned rotfrukterna i oreglbundna former, viktigt är dock att alla är i samma storlek. Lägg på en ugnsplåt, salt och peppra och slå på lite olja. Blanda runt alltsammans och baka i ugn på 175 grader i ca 25 minuter. När rotfrukterna svalnat något så vänd ned spenaten och smaka av igen med salt och peppar.
  3. Koka tillbehöret (matvete, couscous eller quinoa) enligt anvisningarna på paketet.
  4. Blanda crème fraiche och örter och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera den nystekta laxen med de rostade rotfrukterna och en klick örtsås.
19 april 2016

Laddar fler recept