Halloumisallad med ajvarsås

Podravka sallad med ajvarsås
Foto: Angelica Söderberg

Halloumisallad med ajvarsås

10 ingredienser

20 m

Men oj så gott! Krispigt, fräscht, nyttigt och en stark ajvarsås på sidan om - kan inte bli bättre! Använd Podravkas ajvar som finns i både stark och mild variant.

Ingredienser

portioner
  • 250 g salladsmix
  • 1 förp halloumiost
  • 2 dl sojabönor
  • 0,5 granatäpple (kärnorna)
  • 2 morötter, tunt skivade (lila morötter med gul mitt)

Ajvarsås:

  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk ajvar relish (stark, från Podravka)
  • 1 tsk honung
  • 2 msk majonnäs
  • 2 krm sambal oelek

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna för ajvarsåsen och ställ in i kylen.
  2. Skiva morötter och stek halloumin. Lägg up salladsmixen på ett fat och toppa med alla ingredienser. Servera tillsammans med ajvarsåsen.
  3. Såsen är lika god till sallad som till en bit kött, fågel eller fisk.
TIPS!
Edin Dzemat

Vill du ha fler recept med ajvar?

[Här bjuder kocken Edin på enkla middagstips med ajvar!![](https://www.koket.se/edin-dzemats-basta-tips-med-ajvar)](https://www.koket.se/edin-dzemats-basta-tips-med-ajvar)