I samarbete med Podravka

Halloumisallad med ajvarsås

20 m
4
Podravka sallad med ajvarsås
Foto: Angelica Söderberg

Men oj så gott! Krispigt, fräscht, nyttigt och en stark ajvarsås på sidan om - kan inte bli bättre! Använd Podravkas ajvar som finns i både stark och mild variant.

27 oktober 2017
20 m
4

Du behöver

  • 250 g salladsmix
  • 1 pkt halloumi
  • 2 dl sojabönor
  • 0,5 granatäpple, kärnorna
  • 2 tunt skivade morötter (lila morötter med gul mitt)

Ajvarsås:

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk stark ajvar från Podravka
  • 1 tsk honung
  • 2 msk majonäs
  • 2 krm sambal oelek

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna för ajvarsåsen och ställ in i kylen.
  2. Skiva morötter och stek halloumin. Lägg up salladsmixen på ett fat och toppa med alla ingredienser. Servera tillsammans med ajvarsåsen.
  3. Såsen är lika god till sallad som till en bit kött, fågel eller fisk.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Podravka

Visa alla recept från Podravka