Halloumigryta med tomat, linser och chili

193 röster
25 m
4
Halloumigryta med tomat, linser och chili
Foto: Siri Barje

Krämig gryta med stekt halloumi, linser, färska tomater och morötter. Serveras med ett otroligt gott kokosris. Rätten är minst lika god i matlådan dagen efter. 

Visa mer
25 m
4

Du behöver

Kokosris

  • 3 dl basmatiris
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • salt

Halloumigryta

  • 400 g halloumi (2 paket)
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 grön chili
  • 3 msk neutral olja
  • 6 färska tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 förp förkokta linser (ca 300 gram)
  • 70 g blandad sallad
  • 2 lime
  • 1 kruka koriander
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Kokosris
    Blanda riset med kokosmjölk, vatten och salt en kastrull och koka riset precis klart!
  2. Halloumigryta
    Hacka halloumin i tärningar och stek dem gyllene i olja, lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  3. Skiva löken, vitlök och chili. Skala moroten och skär i mindre bitar. Stek i stekpannan i olja till de har mjuknat.
  4. Hacka tomaterna, försök spara all vätska! Häll i de färska tomaterna, buljongtärningen och eventuellt en skvätt vatten i stekpanna och låt koka i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt halloumi, linser samt sallad och låt allt bli genomvarmt. Salta, peppra och servera sedan med kokosris, koriander och lime!
Tips!
Currygryta med vitkål, chili och kokos

Fler vegetariska recept

1 september 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept