Halloumigryta med tomat, linser och chili

POPULÄRT
Halloumigryta med tomat, linser och chili
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Halloumigryta med tomat, linser och chili

18 ingredienser

25 m

Krämig gryta med stekt halloumi, linser, färska tomater och morötter. Serveras med ett otroligt gott kokosris. Rätten är minst lika god i matlådan dagen efter.

Ingredienser

portioner

Kokosris

  • 3 dl basmatiris
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • salt

Halloumigryta

  • 400 g halloumiost [2 förp]
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 3 msk neutral olja
  • 6 tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förp linser, förkokta [ca 300 gram]
  • 70 g salladsmix
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka koriander
  • salt
  • peppar

Gör så här

Kokosris

  1. Blanda riset med kokosmjölk, vatten och salt en kastrull och koka riset precis klart!

Halloumigryta

  1. Hacka halloumin i tärningar och stek dem gyllene i olja, lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  2. Skiva löken, vitlök och chili. Skala moroten och skär i mindre bitar. Stek i stekpannan i olja till de har mjuknat.
  3. Hacka tomaterna, försök spara all vätska! Häll i de färska tomaterna, buljongtärningen och eventuellt en skvätt vatten i stekpanna och låt koka i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt halloumi, linser samt sallad och låt allt bli genomvarmt. Salta, peppra och servera sedan med kokosris, koriander och lime!