Halloumigryta med oliver och soltorkade tomater

POPULÄRT
Halloumigryta med oliver och plommontomater
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Halloumigryta med oliver och soltorkade tomater

16 ingredienser

30 m

Vegetarisk gryta med krispig halloumi och härliga smaker från soltorkade tomater och oliver.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl soltorkade tomater
  • olja, till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 halloumiostar
  • 1 dl svarta kalamata oliver
  • färska örter, till topping

Blomkålsris

  • 1 blomkål (liten)
  • 1 dl vitlöksklyftor i örtolja
  • 65 g babyspenat

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök och torkade tomater. Hetta upp en gryta med olja och fräs tomatpuré, lök, vitlök och tomaterna. Smula i grönsaksbuljong och slå över krossade tomater och grädde. Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs halloumi gyllene. Tillför i grytan. Tillför även oliver och toppa grytan med färska örter innan servering.

Blomkålsris

  1. Riv blomkålen till ett ris. Använd samma stekpanna som till halloumin och hetta upp. Slå i oljan från de inlagda vitlökarna och stek riset snabbt tillsammans med vitlöksklyftorna. Blanda i spenat och lägg upp i en serveringsskål och servera till halloumigrytan.