Halloumiburgare med rödbetor och jalapeñomajonnäs

6 sliders

En slider är en liten burgare, som i detta fall görs utan kött. Den blir bäst om man förbereder den dagen innan, och bara grillar vid servering. /Fredrik

7 juli 2017
6 sliders

Du behöver

  • 6 skivor baguette
  • 225 g halloumi
  • 80 g rödbeta, finriven
  • 1 ägg
  • 1 msk maizena
  • 2 tsk dijonsenap
  • vitlök
  • kajennpeppar
  • svartpeppar
  • ev salt
  • polenta
  • olja

Jalapeñomajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • hackad jalapeño, efter smak

Till servering

  • krispsallad
  • tomat, i tunna skivor
  • rödlök, i tunna skivor
  • ev jalapeño, i skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader (varmluft). Riv halloumin fint och blanda med finriven beta, ägg, maizena och senap. Smaksätt med lite finriven vitlök, cajennpeppar och svartpeppar. Salta ev lite, men tänk på att osten är salt.
  2. Forma till 6 små puckar (gärna med hjälp av en stansring) och lägg på en plåt som du strött lite polenta på. Strö även polenta ovanpå burgarna.
  3. Baka i ugn, ca 8 min. Låt svalna och förvara i kyl.
  4. Blanda ihop en jalapeñomajonnäs av majonnäs och hackad jalapeño. Anpassa mängden jalapeño efter hur stark du vill ha såsen.
  5. Droppa lite olja på burgare och brödskivor och grilla dem snabbt tills de har fin färg. Lägg burgare, sallad, grönsaker och en klick majo på brödet. Servera genast, kanske med ytterligare lite jalapeño vid sidan om.
Kommentera receptet

Fler goda recept