Halloumiburgare med krämig myntadressing

Halloumiburgare med krämig myntadressing
Foto: Köket

Halloumiburgare med krämig myntadressing

14 ingredienser

30 m

Vegetarisk burgare på halloumiost. Serveras med en smakrik dressing myntadressing, avokado, rödlök och sötpotatisfries som tillbehör.

Ingredienser

portioner

Burgare

  • 2 halloumiostar
  • olja, till stekning
  • 1 rödlök
  • 1 kruka sallad
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 4 hamburgerbröd

Myntadressing

  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 citron, saft
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 1 msk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

Myntadressing

  1. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, citronsaft, mynta och honung. Smaka av med salt och peppar. Låt dra till servering.

Burgare

  1. Hetta upp en stekpanna med olja eller tänd grillen. Dela halloumin så det blir två stora delar. Stek eller grilla gyllene. Skär löken i skivor, skölj salladen, skär tomater och avokado. Montera burgaren med salladen och brödet, klicka på mycket av myntamajonnäsen. Servera gärna med sötpotatisfries.