Halloumiburgare med ajvar och rostad lök

Halloumiburgare med ajvar och rostad lök

9 ingredienser

20 m

Vegoburgare när den är som bäst! Grillad halloumi, smakrik ajvar, vitlöksmajonnäs, krispig rostad lök och avokado.

Ingredienser

portioner
  • 2 halloumiostar
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • Vegeta (allkrydda)
  • 1 avokado
  • 0,5 rödlök
  • 4 msk Podravka ajvar
  • sallad
  • rostad lök

Gör så här

  1. Halvera halloumiostarna på längden. Lägg osten i en het stekpanna eller på grillen och tillaga tills de fått en fin yta och färg.
  2. Lägg även på bröden lite snabbt så de blir varma och får en krispig yta.
  3. Blanda majonnäs och vitlök. Smaka av med vegeta (eller en allroundkrydda).
  4. Skiva avokado och rödlök.
  5. Montera burgaren med sallad, halloumi, ajvar, vitlöksmajonnäs, avokado, rödlök och rostad lök.