Halloumibakad falukorv

Halloumibakad falukorv
Foto: Ulrika Pousette
Jenny Warsén porträtt
Jenny Warsén porträtt

Halloumibakad falukorv

16 ingredienser

40 m

"När du har tröttnat på den vanliga ugnsbakade falukorven kan du pigga upp den på detta sätt!" /Jenny

Receptet kommer ur boken Middagstipset av Jenny Warsén, Bonnier fakta.

Ingredienser

portioner
  • 1 falukorv, hel ring [ca 800 g]
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl bostongurka
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 röda äpplen
  • 10 körsbärstomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • 100 g halloumiost, riven
  • persilja (att garnera med)

Till servering

  • potatismos
  • broccoli, kokt
  • blomkål, kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skåra falukorven och lägg den i en ugnsform. Bred lite senap i varje skåra.
  2. Blanda bostongurka och lök. Dela äpplena i fyra bitar, skär bort kärnhusen och skär bitarna i tunna klyftor. Fördela gurkmix och äppelklyftor i skårorna.
  3. Dela tomaterna och lägg dem i mitten.
  4. Vispa ihop grädde, crème fraiche, chilisås, salt och peppar. Häll ner blandningen i formen. Strö den rivna osten över korven och gratinera i ugnen i ca 20 minuter, eller tills korven har fått en fin färg.
  5. Garnera rätten med persilja och servera tillsammans med potatismos, kokt broccoli och blomkål.