Halloumi- och morotsburgare med salsa

21 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Burgare

  • 3 morötter
  • 200 g halloumiost
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 kruka färsk gräslök
  • 0,5 msk torkad basilika
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • 1 msk rapsolja

Paprika- och löksalsa

  • 0,5 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl chilisås

Servering

  • 4 skiva surdegsbröd (à 25 g)
  • sallad
  • 1 avokado

Gör så här

  1. Skala och riv morötter grovt i en skål. Riv halloumi grovt och blanda ner. Finhacka chili och gräslök och blanda ner tillsammans med basilika. Pressa i vitlök och blanda ner potatismjöl och ägg. Smaka av med salt och peppar. Forma till burgare och stek i olja.
  2. Hacka lök och paprika och mixa grovt med stavmixer tillsammans med chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta bröd i en torr stekpanna eller brödrost. Lägg på burgarna tillsammans med sallad, avokado och en klick salsa.
Tips!
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Fler tips från WW ViktVäktarna

20 september 2018