I samarbete med WW ViktVäktarna

Halloumi- och morotsburgare med salsa

4 röster
30 m
4
ViktVäktarna Halloumi- och morotsburgare med salsa
Foto: ViktVäktarna

Halloumiburgare är en riktig hit! Detta är dessutom en lite roligare variant med morot och gräslök. Vegetarian eller inte, detta är bara så gott.​

SmartPoints /portion: 12

För att få fler smarta recept, bli medlem i WW ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Burgare

  • 3 morötter
  • 200 g halloumi
  • 0,5 röd chili
  • 1 kruka gräslök
  • 0,5 msk torkad basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • 1 msk rapsolja

Paprika- och löksalsa

  • 0,5 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl chilisås

Servering

  • 4 skivor surdegsbröd (à 25 g)
  • sallad
  • 1 avokado

Gör så här

  1. Skala och riv morötter grovt i en skål. Riv halloumi grovt och blanda ner. Finhacka chili och gräslök och blanda ner tillsammans med basilika. Pressa i vitlök och blanda ner potatismjöl och ägg. Smaka av med salt och peppar. Forma till burgare och stek i olja.
  2. Hacka lök och paprika och mixa grovt med stavmixer tillsammans med chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta bröd i en torr stekpanna eller brödrost. Lägg på burgarna tillsammans med sallad, avokado och en klick salsa.
Tips!
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Fler tips från WW ViktVäktarna

20 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept