I samarbete med ViktVäktarna

Halloumi- och morotsburgare med salsa

2 röster
30 m
4
ViktVäktarna Halloumi- och morotsburgare med salsa
Foto: ViktVäktarna

Halloumiburgare är en riktig hit! Detta är dessutom en lite roligare variant med morot och gräslök. Vegetarian eller inte, detta är bara så gott.​

SmartPoints /portion: 12

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Burgare

  • 3 morötter
  • 200 g halloumi
  • 0,5 röd chili
  • 1 kruka gräslök
  • 0,5 msk torkad basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • 1 msk rapsolja

Paprika- och löksalsa

  • 0,5 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl chilisås

Servering

  • 4 skivor surdegsbröd (à 25 g)
  • sallad
  • 1 avokado

Gör så här

  1. Skala och riv morötter grovt i en skål. Riv halloumi grovt och blanda ner. Finhacka chili och gräslök och blanda ner tillsammans med basilika. Pressa i vitlök och blanda ner potatismjöl och ägg. Smaka av med salt och peppar. Forma till burgare och stek i olja.
  2. Hacka lök och paprika och mixa grovt med stavmixer tillsammans med chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta bröd i en torr stekpanna eller brödrost. Lägg på burgarna tillsammans med sallad, avokado och en klick salsa.
Tips!
Kycklingfilé med vitkålsgratäng
20 september 2018

Laddar fler recept