Hallonsufflé med färska hallon och citronmeliss

Hallonsufflé med färska hallon och citronmeliss
Foto: Tv4

Hallonsufflé med färska hallon och citronmeliss

Av: Marlon - Helsingborg

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 m

Hallonsufflé med färska hallon och citronmeliss blir ett perfekt avslut på middagen. Det här receptet ger dig en riktigt smarrig dessert där sött möter syrligt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 450 g frysta hallon
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 msk majsstärkelse
  • 2 msk citron, saft
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • florsocker
  • färska hallon

Gör så här

  1. Smält smör, pensla formarna med smöret och täck sedan insidan med strösocker.
  2. Mixa och sila de tinade frusna bären ner i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna tillsammans med 1 msk citronsaft och maizena.
  3. Koka upp krämen på medelvärme i ca. 10 min. och låt sedan svalna ytterligare i 10 min.
  4. Vispa äggvitorna till ett skum, vispa sedan ner socker och 1 msk citronsaft lite åt gången. Vänd sedan ner hallonkrämen med en slickepott.
  5. Häll ner smeten i formarna och släta ut över kanten, skåra sedan med fingret längs med kanten.
  6. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter på 175°. Pudra på florsockret och toppa med färska hallon och servera direkt.