Hallonskumtoppar med biskvibottnar och choklad

POPULÄRT
koket.se
Hallonskumtoppar med biskvibottnar och choklad
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Hallonskumtoppar med biskvibottnar och choklad

12 ingredienser

Kombinera två klassiker och få dessa ljuvliga skumtoppar med hallonsmak, spritsade på biskvibottnar och doppade i mörk choklad. Förvaras i kyl.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner15 - 20 stycken

Biskvibottnar

  • 250 g mandelmassa
  • 125 g strösocker [1,5 dl]
  • 60 g äggvita [2 st]

maräng

  • 100 g vatten [1 dl]
  • 25 g hallonpulver (eller svartvinbärspulver, 3 msk)
  • 170 g strösocker [2 dl]
  • 75 g glykos [0,5 dl]
  • 110 g äggvita [3-4 st]
  • 1,5 gelatinblad

Garnering

  • 300 mörk choklad
  • 2 msk rapsolja
  • frystorkade hallon (eller svartvinbär)

Gör så här

Biskvibottnar

  1. Blanda mandelmassa och socker, och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du
  2. har en spritspar konsistens.
  3. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 200 grader varmluft i ca 13-15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

Maräng

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Koka vatten, strösocker, glykos i en kastrull till 118 grader. Under tiden vispar du äggvitorna till en fast maräng. När sockret nått sin temperatur häller du det över marängen med tunn stråle medans du vispar på elvispen på maxhastighet. Fortsätt vispa sedan marängen tills den känns ljummen och fast.
  3. Ta upp gelatinbladen från vattnet och smält lite lätt i en skål i mikron, blanda i lite maräng i det smälta gelatinet och sedan vänder du ner allt i resterande maräng. Blanda sist i hallonpulvret
  4. Spritsa ut önskad form med sprits och tyll på kexen och stoppa i frysen 2 timmar.

Garnering

  1. Smält choklad över ett vattenbad och tillsätt rapsolja. Doppa varje skumtopp och lägg över på ett galler, dekorera med frystorkade bär. Förvara i kylen.