Hallonsemlor med pistage

Hallonsemlor med pistage
Foto: TV4
Fredrik Britz
Fredrik Britz

Hallonsemlor med pistage

Av: Fredrik Britz

Från: Hela Sverige bakar

14 ingredienser

Små söta petit chouxer fyllda med hallongrädde och pistagemassa. Utsökta!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Petit choux

  • 125 g vatten
  • 125 g mjölk
  • 125 g smör
  • 150 g vetemjöl
  • 5 g strösocker
  • 2,5 g salt
  • 4 ägg

Hallongrädde

  • 2 dl grädde
  • 3 dl hallon
  • 3 tsk vaniljsocker

Pistagemassa

  • 4 dl pistagenötter
  • 50 g smör
  • 90 g strösocker

Montering

  • florsocker

Gör så här

Petit choux

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp mjölk, vatten och smör i en kastrull. Under omrörning tillsätt lite mjöl i taget. Vispa i salt och socker. När degen börja släppa från botten och kanterna ta kastrullen från värmen. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt tills du får en fin deg.
  3. Spritsa ut ca 2 msk stora bollar och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Hallongrädde

  1. Vispa grädde och vaniljsocker. Passera hallonen genom en sil och rör ner i grädden.

Pistagemassa

  1. Mixa pistagenötter, socker och smör tills det blivit en slät massa.

Montering

  1. Skär av toppen av petit chouxen, fyll den nedre delen med pistagemassa, spritsa ut hallongrädden ovanpå och sätt på locket. Pudra över florsocker.