Hallonpannacottapaj

Hallonpannacottapaj
Foto: TV4

Hallonpannacottapaj

Av: Peter - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

4h

Paj med söt botten och krämig fyllning med smak av hallon, serveras med färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner6 - 8

pajdeg

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör, smält

Fyllning

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 250 g hallon
  • 200 g färskost
  • blandade bär, färska, till garnering

Gör så här

Pajdeg

  1. Mixa kex och smör i matberedare.
  2. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant, eller flera små.
  3. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

Fyllning

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
  5. Mixa hallonen med stavmixer, eller i matberedare, till en puré.
  6. Rör ner färskost och puré i grädden.
  7. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
  8. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.

Servering

  1. Servera pannacottapajen med fäska bär.