Hallonmaränger

hallonmarang
Foto: Marie Mandelmann
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Hallonmaränger

4 ingredienser

3 h

”Romantiskt skira är dessa glutenfria konstverk. Syrliga hallon möter söt maräng, lite seg i mitten.”/ Marie och Gustav Mandelmann

Receptet är ur boken Mandelmanns söta, Bonnier fakta.

Ingredienser

portioner stycken
  • 7 äggvitor
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk citron, juice, (eller några droppar ättika 12 %)
  • 200 g färska hallon (eller frysta)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 100 grader (varmluft 90 grader).
  2. Blanda äggvita, socker och citronsaft eller ättiksprit i en rostfri bunke. Sätt bunken ovanpå en kastrull med kokande vatten och värm tills sockerkristallerna smält, ca 60 grader.
  3. Lyft bort bunken från vattenbadet. Vispa upp ett tjockt fluff med elvisp tills det svalnat och det går att forma marängen.
  4. Mosa hallonen med en gaffel och ringla dem över marängfluffet. Blanda inte utan vänd bara marängsmeten lätt med två tag.
  5. Klicka ut smeten med en sked på plåtar med bakplåtspapper. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen i 2 timmar, beroende på hur stora du gör dem. Stäng av ugnen och låt dem torka i eftervärmen i ytterligare 1 timme.