Hallonflan

Hallonflan
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hallonflan

6 ingredienser

Alla älskar den.

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten

Fyllning:

  • 5-6 dl hallon
  • ca 2 dl röd vinbärsgelé
  • 2 msk vitt vin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten.
  3. Grädda pajbottnen klar mitt i ugnen 15 – 20 minuter. Ta bort folien efter 5 minuter.
  4. Smält gelén med vinet och vispa den slät. Lägg ut hallon över pajen och skeda gelén över.