Bohuslänsk äggost med björnbärsylt

Bohuslänsk äggost med björnbärsylt
Foto: TV4
Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Bohuslänsk äggost med björnbärsylt

5 ingredienser

Ingredienser

  • 4 l mjölk
  • 10 ägg
  • 1 l filmjölk
  • 3 dl gräddfil
  • Strösocker (efter smak)

Gör så här

  1. Sjud upp mjölken i en kastrull.
  2. Vispa ihop ägg, filmjölk och gräddfil.
  3. Rör i blandningen i den sjudande mjölken.
  4. Rör långsamt i kastrullen med en träslev tills det hela har skurit sig såpass så att det går att skopa upp ost massan med en hålslev.
  5. Varva massan med socker i en äggostformen.
  6. Låt äggosten rinna av i kyl minst fyra timmar innan den delas i bitar.
  7. Garnera med björnbärssylt, färsk mynta och eventuellt florsocker.