Knaperstekt sida av gris med plommon- och chilichutney

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g hel rimmad fläsksida
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • timjan
  • 6 Victoriaplommon
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 bit röd chili
  • 1 charlottenlök

Gör så här

  1. Koka fläsket långsamt i vatten tillsammans med rotfrukter och kryddor i ca 4 timmar. Häll av buljongen.
  2. Kyl fläsket i press över natten. Kantskär biten, tag av svålen och stek den knaprig i pannan. Skiva fläsket.
  3. Kärna ur plommonen. Fräs hastigt ihop dem med övriga ingredienser. Salta eventuellt.
  4. Garnera med späda salladskott och örter.
19 november 2007
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept