200 g vitkål (använd gärna den inre delen till denna rätt)
8 katrinplommon
1 dl vetemjöl
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Potatisgratäng:
800 g potatis [ca 10-12 medelstora av fast sort]
1-2 klyftor vitlök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 msk smör
2 dl matlagningsgrädde
blandade örter
Gör så här
Om du har köpt kotlett i bit så skär bort senor från köttet.
Dela köttet på längden för att sedan skära små medaljonger av kotlettraden. Färdiga kotletter delas i två medaljongbitar.
Skala och kärna ur äpplena och dela dem i klyftor.
Skär vitkålen i klyftor.
Dela katrinplommonen på mitten.
Vänd köttet i mjöl och stek bitarna i smör.
Lägg i äpplen, vitkål och plommon mot slutet. Salta och peppra. Lägg på ett lock och låt stekas färdigt på svag värme i ca 5 minuter.
Skala potatisen och riv den grovt.
Riv vitlöken och blanda med potatisen. Salta och peppra.
Stek potatisen i panna. Rör om och vänd på potatisen, stek några minuter på varje sida. Använd gärna teflon- eller titanpanna för att minska mängden fett.
Slå på grädden och låt koka färdigt på svag värme i ca 10 minuter.
Servera snabbgratängen och köttet direkt från pannan. Strö över hackade örter före servering om så önskas.