Gårdskyckling med rostad blomkål och mandelsallad

40 min
4

Stuffa kycklingen med örter, vitlök och citron och baka den i ugnen. Servera med rostad blomkål, blomkålspuré och mandelsallad.

20 december 2007
40 min
4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • 2 msk citronskal
  • 1 msk hackad dill
  • 0,5 st finhackad vitlök
  • 1 st litet huvud blomkål
  • 4 msk crème fraiche
  • 0,5 dl mandel ( delad & rostad )
  • 3 msk torkade aprikoser ( tärnade )
  • 1 st schalottenlök ( finhackad )
  • 0,5 dl plockad dill
  • 1 msk dillfrö
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk god olivolja

Gör så här

  1. Kycklingen: Sätt ugnen på 120 grader. Blanda citronskal, vitlök, hackad dill, salt och vitpeppar.
  2. Lägg blandningen under skinnet på kycklingen och bryn i en het panna. Baka sedan färdigt kycklingen i ugn på 120 grader.
  3. Blomkål: Skär ut 8 buketter och rosta dem i ugn på 200 grader tillsammans med olivolja och dillfrön.
  4. Koka resten av blomkålen mjuk och mixa den med crème fraiche till slät puré. Smaksätt med citronsaft, salt och vitpeppar
  5. Mandelsallad: Blanda den rostade mandeln med schalottenlök, citronsaft, olivolja, aprikoser, plockad dill, salt och vitpeppar.
Kommentera receptet
Sponsrat innehåll

Fler goda recept