Mjölkchokladcrème i hallon med kanderad mandel

0 röster
3h 35 min
4

Len mjölkchokladcrème möter knaprig mandel och syrliga smaker av hallon.

Visa mer
3h 35 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 60 g mjölkchoklad
  • 200 g vispgrädde
  • 1,5 dl frysta hallon
  • 1 st gelatin blad ( blötlagt )
  • 1 msk hel anis
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl kanderade mandlar ( hackade )
  • 8 st färska fina hallon
  • citronmeliss
  • Sifon

Gör så här

  1. Mjölkchoklad crème: Koka upp hälften av grädden och slå över chokladen, rör slätt och tillsätt resterande choklad, ställ i kyl i cirka 3 timmar.
  2. Hallonskum: Sjud de frusna hallonen med anis, vattnet och socker i cirka 10 minuter. Mixa slätt och sila i finmaskig sil.
  3. Tillsätt gelatin och häll upp i sifon. Ställ kallt i cirka 1,5 timme.
  4. Kandera och finhacka mandeln. Blanda den med chokladcrèmen och vispa chokladen tills fast konsistens.
  5. Placera sifonskummet mitt på tallriken och lägg ett snyggt ägg av chokladen i skummet, dekorera men hallon och citronmeliss.
20 december 2007

Fler goda recept