Tarte flambée - minipizzor

2 röster
Tarte flambée - minipizzor
Foto: Ingvar Eriksson

Den så kallade alsacepizzan har stått modell för dessa munsbitar.

Tartarna passar bra tillsammans med

Friterade potatisskal med pepparrotsdipp

och

Laxbollar med rostad mandel

.

Håkans vintips
Gustave Lorenz Riesling Réserve, 2009, art.nr. 22257, 89 kr eller
Pongracz Rosé (mousserande), art.nr. 7700, 139 kr

Visa mer

Du behöver

  • 2 rödlökar
  • smör till stekning
  • några kvistar rosmarin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 100 g pizzadeg, hemgjord eller köpt
  • 1–2 msk creme fraiche + 1 msk till servering
  • 75 g riven gruyère eller annan smakrik ost

Gör så här

  1. Skala och skär rödlöken i skivor. Stek den mjuk i smör tillsammans med lite rosmarin och cayennepeppar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pizzadegen och skär i 12 rektanglar.
  3. Bred på ett tunt lager creme fraiche. Blanda osten med löken och fördela på bitarna. Gratinera i ca 15 minuter till fin färg.
  4. Servera med litet blad rosmarin och en klick creme fraiche.
12 maj 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept