Tarte flambée - minipizzor

3 röster
Tarte flambée - minipizzor
Foto: Ingvar Eriksson

Den så kallade alsacepizzan har stått modell för dessa munsbitar.

Tartarna passar bra tillsammans med

Friterade potatisskal med pepparrotsdipp

och

Laxbollar med rostad mandel

.

Håkans vintips
Gustave Lorenz Riesling Réserve, 2009, art.nr. 22257, 89 kr eller
Pongracz Rosé (mousserande), art.nr. 7700, 139 kr

Visa mer

Du behöver

  • 2 rödlökar
  • smör till stekning
  • några kvistar rosmarin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 100 g pizzadeg, hemgjord eller köpt
  • 1–2 msk creme fraiche + 1 msk till servering
  • 75 g riven gruyère eller annan smakrik ost

Gör så här

  1. Skala och skär rödlöken i skivor. Stek den mjuk i smör tillsammans med lite rosmarin och cayennepeppar.
  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pizzadegen och skär i 12 rektanglar.
  3. Bred på ett tunt lager creme fraiche. Blanda osten med löken och fördela på bitarna. Gratinera i ca 15 minuter till fin färg.
  4. Servera med litet blad rosmarin och en klick creme fraiche.
12 maj 2011

Laddar fler recept