Friterade potatisskal med pepparrotsdipp

Friterade potatisskal med pepparrotsdipp
Foto: Ingvar Eriksson
Håkan Larsson kockpresentation
Håkan Larsson kockpresentation

Friterade potatisskal med pepparrotsdipp

9 ingredienser

För att få lite storlek på skalen är det bäst att använda bakpotatis.

Potatisskalen passar gott tillsammans med Laxbollar med rostad mandel och Tarte flambée.

Håkans vintips: Dr L Riesling, Anna di Codorníu eller Tio Pepe.

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • olja, till fritering
  • salt

Pepparrotsdipp:

  • 1 burk kvarg [250 g]
  • 2-3 msk färsk pepparrot, finriven
  • 3 tsk citron, pressad
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Servering:

  • smörgåspapper

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dippen. Smaka av med salt.
  2. Skala potatisen grovt. Koka potatisskalen halvmjuka i vatten och låt rinna av på papper.
  3. Hetta upp oljan. Lägg i och fritera skalen gyllenfärgade.
  4. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta.
  5. Servera skalen i pappersstrutar och dippa i pepparrotssåsen.