Håkan Thörnströms långkål

Gräddig grönkål som kokas med skinkspadet. Jättegott inslag på julbordet!

Maya Samuelssons dryckestips till julbordet:

Rêve Pecorino Velenosi 2014
Nr 99564
Italien, Marche, Offida

Silenzio Barbera 2014
Nr 74255
Italien, Piemonte

Södra Hast Du Lederhosen
Nr 31224
Sverige

Prima Julsnaps
Nr 86308
Sverige

25 november 2016
10

Du behöver

  • 1 kg grönkål
  • 4 dl skinkspad
  • 50 g smör
  • 3 dl grädde
  • 1 msk ljus sirap
  • salt och mald svartpeppar
  • 1 msk bikarbonat

Gör så här

  1. Repa och grovhacka grönkålen. Förväll kålen i lättsaltat vatten med bikarbonat i ca 3 minuter.
  2. Häll av vatten pressa ur kålen från allt vatten. Fräs kålen i smör. Tillsätt skinkspad och grädde. Koka upp. Smaka av med sirap, salt och mald svartpeppar. Serveras till det övriga rätterna på det småvarma julbordet.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept