Råbiff gjord på kalv serveras med friterat kalvbräss, picklade
rotfrukter och grov äpplesenap.
Visa mer
30 min
4-6
Du behöver
500 g kalvinnanlår eller kalvrygg
150 g kalvbräss
1 bit rotselleri (ca 100 g)
2 rödlökar
2 morötter
2 rödbetor
8 ägg
20 g kapris
2 höstäpple
1 ask vattenkrasse
50 g pepparrot
1 lagerblad
2 dl matättika
4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
4 skivor vitt bröd
1 l matolja att fritera i
1 förp grov äpplesenap 120 g (Funkar med vanlig grov stark senap)
Flingsalt
Gör så här
Friterad kalvbräss Förväll kalvbrässen i lättsaltat vatten i ca 1-2 minuter. Kyl sen brässen hastigt i isbad. Plocka bort hinnor och kärl. Dela den i mindre bitar och dubbelpanera den i mjöl, ägg och mixat vitt bröd. Fritera sen brässen i 170-gradig olja i ca 1 min eller tills den blir gyllenbrun. Låt bitarna rinna av på hushållspapper.
Råbiff Putsa kalvköttet fritt från ev hinnor och senor. Mal köttet i en köttkvarn.
Picklade grönsaker Koka upp 1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten och ett lagerblad. Häll över 1/3 av lagen i en annan kastrull. Finstrimla lök och rotsaker. Lägg i strimlorna i den varma lagen. Den strimlade rödbetan skall vara i en egen kastrull. Låt rotsaker och lök svalna i lagen.
Servering Häll av lagen och fördela rotfrukter, strimlat äpple, senap, kapris, pepparrot och vattenkrasse ovanpå det malda köttet. Avsluta med äggulan, kalvbräss och lite flingsalt