Gyoza med kimchi och fläskfärs

20 st

Du behöver

  • 150 g frysta gyozadegplattor (0,5 pkt)
  • 120 g kimchi, finhackad
  • 4 msk matolja
  • 2 salladslökar, finskivade
  • 1,25 dl vatten
  • 200 g fläskfärs
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • valfri dippsås

Gör så här

  1. Tina degplattorna i kylen över natten eller låt ligga framme i rumstemperatur några timmar.
  2. Blanda färsen med kimchi, finhackad salladslök, ingefära och salt. Ta cirka 1 msk smet och lägg mitt på en degplatta.
  3. Doppa fingret i kallt vatten och fukta degkanterna. Vik degen över smeten och tryck ihop utan att stänga inne luft. Vecka kanterna till ett litet knyte. Fortsätt att göra resterande knyten.
  4. Blanda ihop en eller flera dippsåser.
  5. Värm 2 msk olja i en mindre stekpanna (cirka 20 cm) eller en vanlig stor.
  6. Placera alla degknyten tätt ihop i stekpannan. Stek på medelvärme några minuter, tills de är gyllenbruna på undersidan.
  7. Blanda maizena och vatten i en bunke. Häll det över gyozan. Sätt på ett lock eller folie. Låt ånga cirka 3 minuter. Lyft locket och låt all vätska koka bort så att stärkelsen från maizenan bildar en frasig gyllenbrun yta under gyozan.
  8. Vänd uppochner på stekpannan över en tallrik. Strö över resterande salladslök. Servera varma tillsammans med dippsås och gärna srirachasås.
Kommentera receptet

Fler goda recept