Gustavsbullar

Gustavsbullar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gustavsbullar

12 ingredienser

Små bullar som du lätt hinner baka lagom till eftermiddagskaffet.

Ingredienser

portioner
  • 50 g margarin, mjukt
  • 1 msk strösocker
  • 40 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk, kall
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling
  • pärlsocker, till garnering

Fyllning:

  • 100 g margarin
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 bittermandel, rivna
  • Ugn: 200 grader

Gör så här

  1. Arbeta ihop margarin, socker och jäst i en bunke. Tillsätt ägget, mjölken och det mesta av mjölet. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat underlag.
  2. Blanda margarin, strösocker och bittermandlar till fyllningen.
  3. Skär degen i trekanter och klicka på fyllningen. Vik över snibbarna och lägg bullarna i pappersformar. Låt dem jäsa cirka 40 minuter.
  4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda dem i 12-15 minuter.