Auberginelasagne

Auberginelasagne
Foto: TV4

Auberginelasagne

Av: Gustav Trägårdh

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

En vegetarisk lasagne med en härlig sallad på toppen.

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 1 förp lasagneplattor
  • 1 förp tomatsås
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • 1 kruka basilika
  • 20 körsbärstomater
  • 20 g pinjenötter
  • 100 g prästost
  • 1 förp fetaost
  • 50 g rucolasallad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva auberginen tunt, salta och stek alla skivorna i lite olivolja.
  2. Blanda crème fraîche med smulad fetaost samt salt och peppar.
  3. Lägg lasagnen i en ungssäker form. Varva alla ingredienser om vart annat. Använd lasagneplattor mellan varje lager. Använd: aubergine, tomatsås, feta crème, basilika samt ost på toppen. Undvik att avsluta med lasagneplatta på toppen.
  4. In i ugnen - 180 grader, ca 45 minuter.
  5. Blanda salladen: ruccola, skurna cocktailtomater, pinjenötter, oliv- samt balsamicoolja. Blanda runt, salt och peppra, servera tillsammans med lasagnen.
  6. Smaklig måltid!