Blåmusslor i ouzo med fänkål

Hummersallad
Foto: TV4

Blåmusslor i ouzo med fänkål

Av: Gustav Trägårdh

Från: Förkväll

9 ingredienser

Snabblagade musslor att bjuda på som förrätt eller soppa.

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor, borstade
  • 1 fänkål, finhackad
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 5 klyftor vitlök, fickhackade
  • 2 dl vitt vin
  • 10 cl ouzo
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs lök, musslor, fänkål i olja på hög värme.
  2. Häll på vin och ouzo, lägg på lock och koka 5 min tills musslorna öppnat sig.
  3. Servera med vitt btöd! Eller tillsätt 3 dl grädde i koket och ät den som soppa!