Vit choklad- och hallonfrestelse med crunchiga nötter

En len chokladmousse med hallon och crunchiga nötter.

Zest är det yttre färgade skalet på citrusfrukter. Det avlägsnas lättast med hjälp av ett zestjärn, en mejsel för att få långa strimlor av fruktskal utan att få med det vita, bittra skalet på en citron eller lime.

3 mars 2010
4

Du behöver

  • 3 dl grädde
  • 80 g vit choklad
  • 2 cl Malibu, ev
  • 2 msk socker
  • 1 st lime, zest
  • 200 g hallon
  • nötter
  • 2 msk socker
  • 0,5 msk smör

Gör så här

  1. Chokladmousse
    Värm upp grädden.
  2. Lägg i vit choklad och eventuellt Malibu.
  3. Kyl och vispa.
  4. Hallon
    Blanda socker med limezest och hallon.
  5. Nötter
    Nötterna rostas i torr, het stekpanna.
  6. Strö på socker och låt karameliseras.
  7. Avsluta med en liten klick smör. Låt svalna.
  8. Varva zest och chokladmousse i glas. Överst på toppen lägger du de karamelliserade nötterna.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept