Gurksallad med ingefära och salladslök

Gurksallad med ingefära och salladslök
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Gurksallad med ingefära och salladslök

8 ingredienser

40 m

God tillbehörssallad med asiatiska smaker från ingefära, sesam och chili.

Ingredienser

portioner
  • 1 gurka
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 salladslökar, fint skurna
  • 1 tsk sesamfrön

Gör så här

  1. Skiva gurkan i 2 mm tjocka skivor.
  2. Vispa ihop soja, vinäger, socker, chilipulver och ingefära i en bunke. Smaka av.
  3. Tillsätt fint skuren salladslök, sesamfrön och den skivade gurkan och blanda väl. Låt marinera i rumstemperatur i 30 minuter så att gurkan suger upp de goda smakerna i dressingen.