I samarbete med Hellmann's

Gurk- och laxsnittar med wasabimajonnäs

8 röster
15 m
15-20 st
15 m
15-20 st

Du behöver

Rostade sesamfrön

  • 1 msk vita sesamfrön
  • 1 msk svarta sesamfrön

Wasabimajonnäs

  • 1,5 dl Hellmann's majonnäs
  • 1-2 tsk wasabipasta

Gurk- och laxsnittar

  • 2 gurkor
  • 150 g kallrökt lax
  • 1 avokado
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Rosta de vita sesamfröna i en torr stekpanna. Se till att sesamfröna inte bränns.
  2. Blanda Hellmann's majonnäs med wasabipasta i en skål. Smaka av och tillsätt mer wasabi om det behövs. Häll över wasabimajonnäsen i en spritspåse och ställ i kylen.
  3. Skölj gurkorna och skär i långa, tunna och kärnfria skivor med en potatisskalare. Placera en bit plastfolie på en sushimatta (du kan även rulla utan en sushimatta) något längre än gurkskivorna, på köksbänken. Lägg hälften av gurkskivorna lite omlott ovanpå och hälften av laxskivorna, 0,5 avokado i skivor och generöst med gräslök i en sträng på ena änden av gurkskivorna. Rulla ihop ganska hårt och gör ytterligare en rulle på samma vis. Tryck ca 8-10 tandpetare i varje rulle och skär mellan varje tandpetare till runda snittar.
  4. Servera snittarna på ett fat och spritsa på wasabimajonnäsen. Strö på de rostade sesamfröna.
16 maj 2018

Fler goda recept