Gulbetsbiffar med potatisklyftor, parmesanaioli och stekt grönkål

POPULÄRT
koket.se
Gulbetsbiffar med potatisklyftor, parmesanaioli och stekt grönkål
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Gulbetsbiffar med potatisklyftor, parmesanaioli och stekt grönkål

22 ingredienser

40 m

Goda och enkla vegetariska biffar som passar lika bra en veggiemåndag som en lördagskväll. Parmesanaiolin passar till allt!

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Biffar

  • 500 g gulbeta
  • 1 gul lök (liten)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl quinoa, kokt (eller bulgur)
  • 2 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl ströbröd
  • salt
  • peppar

potatis

  • 1 kg potatis (små)
  • 2 msk rapsolja
  • salt

Parmesanaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • citronsaft
  • 0,5-1 klyfta vitlök, pressad
  • 10 färska basilikablad, hackade

Grönkål

  • 150 g grönkål
  • 3 msk smör
  • vatten, en skvätt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och riv gulbetorna grovt, hacka den gula löken och riv vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna till biffarna och låt det stå i 10 minuter.
  3. Halvera potatisen och blanda med olja och salt på en plåt.
  4. Forma till gulbetssmeten till biffar och baka dem i ugnen i 10 minuter. Sätt in potatisen samtidigt men baka potatisen tills den är gyllene, ca 25-30 minuter.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till parmesanaiolin.
  6. Stek grönkål på hög värme i smör, tillsätt en skvätt vatten och låt vattnet koka bort.
  7. Vill ni ha mer färg på biffarna, stek dem någon minut i olja.
  8. Servera gulbetsbiffar med potatis, parmesanaioli och grönkål