Gulbeta med pocherade ostron och krondill

Tina Nordström KM

Gulbeta med pocherade ostron och krondill

6 ingredienser

30 m

Pocherade ostron är riktigt lyxigt men enkelt att laga. Servera med kokta gulbetor och en god dressing på citronsaft och olivolja.

Ingredienser

portioner
  • 2 ostron
  • 4 gulbetor, kokta
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 citron
  • 3-4 msk olivolja, gräsig mjuk
  • krondill, klippt, till servering

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Förbered även ett kallt vattenbad med is.
  2. Lägg ostronen i det kokande vatten och ta tiden till 90 sekunder. Lyft upp dem direkt och lägg ner dem i isbadet så kokningen avstannar.
  3. Skiva gulbetorna och finhacka löken.
  4. Öppna och ta ur ostronen och spara saften i en skål. Skär ner ostronen i bitar.
  5. Lägg upp gulbetor, ostron och finhackad lök på ett fat. Pressa över citronsaft.
  6. Rör samman ostronsaften med olivolja och skeda över rätten, smaksätt med krondill och servera.